sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Tyyppioppia

Osallistuin lauantaina parin ystäväni kanssa Oulun HundSpan järjestämään koirien rakenteesta kertovaan koulutusaamupäivään. Kouluttajana toimi ulkomuototuomari, pitkän linjan kasvattaja ja -näyttelyharrastaja Lena Danker. Dankerin koulutus oli kerrassaan mielenkiintoinen ja opettavainen. Dankerin tapa kertoa asioista oli selkokielistä ja ajatuksia herättävää. Neljä tuntia meni kuin itsestään!

Koulutuksessa käsiteltiin koiran rakennetta ja näyttelykiemuroita sekä näytteilleasettajan että tuomarin näkökulmasta. Koulutus alkoi tyyppiopilla ja opinkin, että tollerit ovat tyypiltään ravaavia koiria. Ravaajalla on hyvät kulmaukset, se on hieman korkeuttaan pidempi ja jaksaa ravata vaikka kolme päivää putkeen. Tyyppiopin lisäksi Danker esitteli  ja kertoi tarkasta koiran purennasta, etu- ja takakulmaukista sekä koiran liikkeistä. Koulutuksessa tuli esille paljon sellaista, mitä en ollut  aikaisemmin tiennyt tai edes tullut ajatelleeksi. Ehkä nyt osaan katsoa asioita tarkemmin ja hiukan kriittisemmin.

Koulutuspäivä soveltuu mielestäni hyvin myös muillekin kuin näyttelyharrastajille, sillä koiran rakenteella on suora yhteys myös koiran terveyteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti